Balanceren

Balanceren wordt wel eens verward met uitlijnen. Wat is het verschil? Balanceren betekent dat de onbalans in uw wiel wordt opgeheven, zodat deze weer gelijkmatig, zonder trillingen, ronddraait. Klik voor uitlijnen.

Waarom balanceren?

Trilt uw stuur of dashboard bij een bepaalde snelheid? Dan is het heel goed mogelijk dat uw wielen niet in balans zijn. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort en verlengen de levensduur van uw banden. Ongemak en trilling in het stuur, hangen samen met de mate van onbalans en snelheid van het voertuig. Op de velg wordt een gewicht geslagen, waardoor de onbalans wordt opgeheven. Dit gebeurt computergestuurd, zodat het gewicht tot op 1 gram nauwkeurig bepaald kan worden.

Wanneer balanceren?

Bij aanschaf van nieuwe banden, wanneer ze worden gemonteerd of na een reparatie aan de band. Bij trilling in het stuur is het aan te raden de balans te laten controleren.

Met goed gebalanceerde wielen is het contact met de weg beter; dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort en tevens wordt extra slijtage aan de band voorkomen.


First Stop Vaco Erkend Lid Bovag Truckpoint LPK Keurstation Road Assist